Spanje heeft in de eerste zes maanden van 2014 meer vlees geproduceerd. de stijging heeft het land te danken aan de pluimvee- en de varkenssector, zo blijkt uit gegevens van het Spaanse Ministerie van Landbouw.
De totale vleesproductie van Spanje had een volume van 2,84 miljoen ton in de eerste helft van 2014. Dit is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2013, toen Spanje 2,79 miljoen ton vlees produceerde.
Vooral de productie van pluimveevlees steeg. Met 714.406 ton produceerde Spanje in de eerste zes maanden van 2014 6,8 procent meer dan in 2013. Het aantal slachtingen steeg 3,8 procent naar 352,19 miljoen dieren.
Ook de varkensvleesproductie is toegenomen. In de eerste zes maanden van 2014 had de productie een volume van 1.757.170 ton, wat 1,3 procent meer is dan in 2013. Hiervoor zijn 21,14 miljoen varkens geslacht. Dit is een stijging van 2,2 procent ten opzichte van 2013.
Tegenover de hogere kippen- en varkensvleesproductie staat een lager volume aan rundvlees. In de eerste zes maanden van 2014 zijn 1,04 miljoen runderen geslacht, wat een daling is van 4,4 procent ten opzichte van 2013. De vleesproductie is vier procent gedaald tot 271.732 ton.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.