Ook meer rundvlees in voorraad

Varkensvleesvoorraad VS stijgt door Rusland

24 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Russische importban van vlees uit de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Australië en Noorwegen, heeft voor een forse toename gezorgd van de vleesvoorraden in de VS.

Uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, blijkt dat op 31 augustus 247.799 ton varkensvlees lag opgeslagen in Amerikaanse vrieshuizen. Dit is een stijging van 2,4 procent ten opzichte van 31 juli. In vergelijking met 2013 zijn de voorraden 0,5 procent kleiner.

Vooral de opslag van hammen steeg sterk in augustus. Met 81.330 ton ham is de voorraad met 20,5 gegroeid in vergelijking met juli. Dat inventaris nog altijd 13,4 procent onder het niveau van 2013 ligt, onderstreept hoe sterk het varkens- en vleesaanbod is gekrompen door het PED-virus.

Ook de opslag van rund- en pluimveevlees is aanzienlijk vergroot. Met 155.883 ton was aan het einde van augustus 6,2 procent meer rundvlees in voorraad dan in juli en 20,1 procent meer dan in 2013. Het opgeslagen volume aan pluimveevlees steeg, ten opzichte van juli, met 0,5 procent naar 279.028 ton. Dit is echter nog altijd 8,9 procent onder het niveau van 2013.

De oorzaak van de uitgedijde vleesvoorraden, is het Russische importverbod voor vlees uit de VS, de EU,  Canada, Australië en Noorwegen. Een analist verklaarde tegenover Bloomberg dat producenten ervoor kiezen de opslag te vergroten ter voorbereiding op de feestdagen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden