Rampscenario geoefend

Duitsland bereidt zich voor op ASF

25 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

Afrikaanse varkenspest rukt langzaam, maar gestaag op richting de Duitse grens. De politiek en de brandweer van verschillende Duitse deelstaten trachten zich voor te bereiden op een eventuele uitbraak en de ziekte buiten de deur te houden. Dit meldt Agrar Heute.

Brandweerlieden en de veterinaire autoriteiten hebben een uitbraak van Afrikaanse varkenspest in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren gesimuleerd. Het doel van de oefening was de deelstaat voor te bereiden op een uitbraak van de ziekte. Voor de oefening is op een varkenshouderij een preventiesysteem en zijn controleposten opgericht en is een quarantainezone afgebakend. Ook is de communicatie getest tussen de verschillende instanties.

 

De zorgen van de Duitse overheid zijn niet ongegrond, want de Afrikaanse varkenspest verspreidt zich steeds verder richting het Westen. Op verschillende plaatsen in Oost-Polen is de ziekte aangetroffen en ook alle Baltische Staten kampen met Afrikaanse varkenspest. Bijna wekelijks worden nieuwe uitbraken gemeld, waarbij in Litouwen onlangs nog 20.000 varkens moesten worden geruimd. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden