Invoeren voedsel beperken

Duitse veeartsen willen scherpe regels tegen ASF

1 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Bundestierartskammer, de nationale vereniging van Duitse dierenartsen, heeft tijdens een bijeenkomst uitvoerig gesproken over Afrikaanse varkenspest en de risico’s die de ziekte vormt voor de Duitse varkenssector.

Vertegenwoordigers van alle 17 afdelingen van de dierartsenverenigingen stemden tijdens de bijeenkomst voor een resolutie die het mogelijk moet maken meer preventieve maatregelen te nemen.

De dierenartsen willen bijvoorbeeld dat nog intensiever wordt gecontroleerd op vleesproducten die afkomstig zijn uit landen en gebieden waar de ziekte heerst. Ook moet een verbod komen op het meebrengen en weggooien van risicovolle producten en mensen die dit doen worden beboet. Afrikaanse varkenspest kan, door voedingsmiddelen die varkensvlees bevatten overslaan naar Duitsland. Weggegooide etensresten trekken wilde zwijnen aan die de ziekte ook verspreiden. 

Naast strengere controles op het meebrengen en het bestraffen van het weggooien van risicovolle producten, riepen de Duitse dierenartsen de Duitse overheid ook op om de druk op de Europese Commissie op te voeren om de maatregelen te verscherpen.

Om het risico op verspreiding van Afrikaanse varkenspest naar Duitsland te verkleinen, startte de Bundestierartskammer in februari 2014 een postercampagne consumenten en reizigers te attenderen op de gevaren. Theo Mantel, voorzitter van de vereniging, zei tijdens de bijeenkomst dat lang niet alle mensen worden bereikt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden