Bedrijf met 500.000 varkens

Tönnies investeert 200 miljoen euro in Servië

2 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Servische president Aleksandar Vu?i? heeft tijdens een economische tour door Europa voor naar schatting 583 miljoen euro aan buitenlandse investeringen opgehaald. Tönnies is één van de bedrijven die fors in het land gaat investeren. Dit meldt Agrar Zeitung.

Clemens Tönnies, directeur van het gelijknamige bedrijf, maakte tijdens een bezoek van de Servische president  aan een vestiging van Tönnies in Gelsenkirchen, bekend meer dan 200 miljoen euro te gaan investeren Servië. Met dit geld wordt onder andere een varkenshouderij gebouwd die plaats heeft voor 500.000 dieren. Ook worden waarschijnlijk slacht- en verwerkingsfaciliteiten gebouwd.

Vu?i? gaf aan blij te zijn met de plannen van Tönnies, temeer omdat de Servische regering grote inspanningen doet buitenlandse investeerders aan te trekken. In de eerste zeven maanden heeft Servië al voor 700 miljoen euro aan buitenlandse investeringen aangetrokken en de komende maanden komt hier wellicht nog 583 miljoen euro bij want de regering van het land is in gesprek met nog 46 andere bedrijven. De verwachting is dat de nieuwe investeringen 21.000 banen creëren en dat de economie slechts 0,5 procent krimpt. Eerder werd uitgegaan van een krimp van 1,5 procent.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden