Na China

Thais varkensvlees krijgt toegang tot Rusland

7 Oktober 2014 - Redactie Boerenbusiness

Russische autoriteiten hebben een Thaise varkensslachter toestemming gekregen om varkensvlees naar Rusland te exporteren. Het is voor het eerst dat Rusland varkensvlees uit Thailand gaat importeren. Dit meldt de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor.

De slachterij die naar Rusland mag exporteren, is Bangkhla. Het bedrijf is gevestigd in het zuiden van Thailand, in de buurt van de hoofdstad Bangkok. Hierdoor is het vrij eenvoudig om het varkensvlees per schip naar het oosten van Rusland te exporteren. In deze regio zijn de grootste tekorten aan varkensvlees ontstaan nadat Rusland begin augustus de grens sloot voor varkensvlees afkomstig uit de VS en Canada.

4000

ton

per maand naar Rusland

De verwachting is dat de Thaise slachterij een order krijgt om maandelijks 4.000 ton varkensvlees naar Rusland te verschepen. Hiervoor moeten per maand ongeveer 80.000 varkens worden geslacht.

Hoewel alleen de Bangkhla slachterij toegang heeft gekregen tot de Russische markt, is de verwachting dat ook Charoen Pokphand Foods, de grootste varkensvleesproducent van Thailand, en verschillende andere producenten profiteren van de ontwikkeling. 

Rusland gaf eind september al twee Chinese varkensvleesproducenten toegang tot de Russische markt. Hiermee kwam een einde aan een Russisch importverbod dat reeds 10 jaar van kracht was. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden