Kamer neemt motie aan

Einddatum voor algeheel coupeerverbod nabij

5 November 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft voor een motie van de Partij voor de Dieren gestemd om een einddatum vast te stelen waarop het couperen van biggenstaarten verboden moet zijn.

De motie was 30 oktober ingediend door de Partij voor de Dieren naar aanleiding van de Verklaring van Dalfsen. In de verklaringen hebben de LTO en de NVV, samen met andere partijen, afspraken gemaakt om op termijn stapsgewijs geheel te stoppen met het couperen van staarten.

De Partij voor de Dieren zegt dat in de verklaring echter geen einddatum is opgenomen en heeft hiervoor een motie ingediend. Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft voor de motie gestemd. De Kamer wil dat het kabinet een einddatum gaat stellen aan het couperen van staarten.

Het afknippen van varkensstaarten is al sinds 1996 verboden, maar er mag van worden afgeweken als er sprake is van zogenaamd staartbijten. Volgens de Partij voor de Dieren wordt er massaal afgeweken van het verbod op grond van een 'generieke ontheffing'.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
peter 5 November 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10860406/Einddatum-voor-algeheel-coupeerverbod-nabij]Einddatum voor algeheel coupeerverbod nabij[/url]
zal de biologische sector niet blij mee zijn.
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden