EU budget 2015 onder druk

Boer draait mogelijk zelf op voor Ruslandboycot

13 November 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

LTO Nederland verzet zich tegen de voorgenomen korting  van het Europese landbouwbudget van 2015 van 448 miljoen euro. In een brief aan de minister van financiën, Jeroen Dijsselbloem, uit de belangenbehartiger haar zorgen over de voorstellen van de Europese Commissie.

Vrijdag komt de Europese Raad Economische en Financiële Zaken (Ecofin) bijeen om te praten over de economische en financiële zaken van de lidstaten van de Europese Unie. Op de agenda staat de landbouwbegroting waarbij de Europese Commissie twee wijzigingen in het budget wil voorstellen. Dat stuit op verzet van LTO Nederland en Copa Cogeca, de Europese landbouwkoepel.
 
De commissie stelt namelijk voor dat boeren en tuinders zelf de crisismaatregelen betalen, die nodig zijn om de Rusland boycot het hoofd te bieden. Daarnaast wil de commissie de inkomsten van de superheffing verschuiven naar de algemene middelen van de EU.
 
LTO Nederland maakt zich er hard voor dat de landbouw begroting voor 2015 overeind blijft. Het Europees Parlement, de Europese Commissie en de ministers van landbouw worden opgeroepen om het budget daadwerkelijk in de landbouw te investeren, zoals eerder is afgesproken.
 
Ecofin bestaat uit de ministers (of staatssecretarissen) van economische zaken en/of financiën van de lidstaten van de Europese Unie. De Ecofin-raad vergadert formeel één keer per maand. Afhankelijk van het onderwerp en het belang dat daaraan wordt gehecht kan Nederland in deze Raad onder meer vertegenwoordigd worden door Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën. LTO Nederland roept de minister op om zich tegen de voorstellen van de Europese Commissie uit te spreken

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 22 Maart 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10860578/boer-draait-mogelijk-zelf-op-voor-ruslandboycot][/url]
De EU scheurt wel een grote mond op tegen de Russen ,maar laat de boeren voor de consequenties op draaien
Peter 34 3 April 2018
Met Rusland heeft de EU de pik op de verkeerde. Het imperialistische, dicatoriaal geregeerde China, wat zich onbeschoft gedraagt verdient aan alle kanten een boycot. Waarom wil de EU dat niet zien?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden