Tönnies aftroeven

Westfleisch toont interesse in Gausepohl

22 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse varkensslachter Westfleisch heeft voornemens bekend gemaakt om Gausepohl over te nemen. De rundvleestak van het Duitse familiebedrijf, die ook actief is in de varkenssector, verkeert in problemen. Mocht Westfleisch erin slagen de activiteiten over te nemen, dan wordt Tönnies afgetroefd. Eind 2014 ketste een overname van Gausepohl door Tönnies namelijk af.

Het hoofdkantoor van Gausepohl is gevestigd in het Nedersaksische Dissen, een plaats in de buurt van Osnabrück. De slachtcapaciteit van het bedrijf bedraagt 1.200 runderen per dag en 6.000 varkens per dag.

Westfleisch wil niet alle activiteiten van Gausepohl overnemen, maar is alleen geinteresseeerd in de rundvleestak. Gausepohl heeft slachterijen voor rundvee in Dissen nabij Osnabrück en in Bakum, een plaats in de buurt van Vechta.

De rundvleestak van Gausepohl heeft een omzet van ongeveer 150 miljoen euro en hiermee is Gausepohl de vijfde runderslachter van Duitsland. De tak verkeert echter in de problemen. In 2014 diende de rundvleesdivisie een verzoek tot sureance van betaling en een schuldsaneringsregeling in. Volgens de slachterij waren de problemen het gevolg van de Russische sancties.

Westfleisch is niet de eerste geïnteresseerde in de rundvleestak van Gausepohl. In november 2014 maakte Tönnies bekend de divisie over te willen nemen. De overname ketste echter af omdat beide partijen geen overeenstemming bereikten over de prijs. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden