DCA Varkens Pro Inside

Alle ingrediënten zijn er voor hogere varkensprijs

30 Januari 2015 - Redactie Boerenbusiness

Een varkensaanbod van 90 procent, lage gewichten, betere vleeshandel en een zeer goede vraag van de slachterijen. Alle ingrediënten voor hogere varkensprijzen zijn aanwezig.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkens:
De afgelopen week werd dankzij de internetbeurs en de Nord/West commissie de eerste prijsverhoging van dit jaar ingezet. De slachterijen stribbelden nog wel tegen en haalden alles uit de kast om de prijsstijging tegen te houden, door te dreigen met huisprijzen en minder slachten en dergelijke. Maar dit soort acties werkt alleen als er varkens voldoende zijn.

Deze acties laten wel zien dat de leveranciers van varkens het niet moeten hebben van hun afnemers om een hogere prijs te bewerkstelligen. Prijsverhogingen komen dus meestal dankzij de handel in varkens. In dit geval dus de Duitse internetbeurs. Misschien wordt het tijd dat ook in ons land de handel in levende of geslachte varkens weer een groter aandeel in de markt krijgen, zodat niemand in slaap valt.

Biggen:
De biggenmarkt kan de komende weken weer verder stijgen, dankzij een betere vraag en ietwat optimistische afnemers. Het is een normaal verschijnsel dat de biggenprijzen stijgen vanaf januari tot juni. Ook dit jaar zal het niet anders zijn. Alleen het niveau is wat lager en het al moeilijk worden voor de markt om het niveau van vorig jaar te halen. Maar wie weet: het is nog steeds januari.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden