Marktconcept versterken

Good Farming Star richt leveranciersvereniging op

11 Maart 2015

De ruim 150 varkenshouders die deel uit maken van het Vion-marktconcept Good Farming Star hebben zich vanaf woensdag 11 maart verenigd in de leveranciersvereniging StarFarmers. Het doel van de samenwerking is het vergroten van de slagkracht van de varkenshouders en het marktconcept versterken.

Het plan om een leveranciersvereniging op te richten is eind 2014 al gepresenteerd, maar nu is de vereniging ook daadwerkelijk opgericht. Woensdagmiddag 11 maart hebben de bestuursleden van StarFarmers, bestaande uit vijf varkenshouders die voor het Good Farming Star concept produceren, samen met John de Jonge,  Director Business Unit Pork Vion Food en Peter van Balkom, inkoopmanager van Vion, getekend voor de officiële oprichting van de leveranciersvereniging StarFarmers.

StarFarmers vertegenwoordigd de meer dan 150 varkenshouders die voor het Good Farming Start marktconcept produceren en is de directe gesprekspartner voor de overige ketenpartijen en andere stakeholders. Wel blijft Vion Food als ketenregisseur eindverantwoordelijk voor het concept.

Betrokkenheid varkenshouders vergroten en rendement optimaliseren

Met de oprichting van de leveranciersvereniging moet de betrokkenheid van de aangesloten varkenshouders worden vergroot. Daarnaast moet de continuïteit van het marktconcept beter worden gegarandeerd en het rendement worden geoptimaliseerd. Niet alleen de Good Farming Star, maar alle varkenshouders moeten hier van profiteren. Samen met Vion en de afnemers gaat StarFarmers zich de komende jaren richten op het verder ontwikkelen van het marktconcept.

Het bestuur wordt gevormd door Good Farming Star varkenshouders Dick van der Vegt, Jaap Kreuger, Willem van Cuijk, Tom Derikx en Eric van den Hurk. Het bestuur vertegenwoordigt alle leden van StarFarmers en gaat regelmatig overleggen met verschillende ketenpartijen en NGO’s, zoals de Dierenbescherming en de overheid. Een keer per jaar organiseert het bestuur een algemene ledenvergadering.

De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Verschil Nederlandse en Duitse varkenspijs loopt op

Nieuws Varkens

Vion: 'Duurzame keten van waarde voor toekomst boer'

Nieuws Jaarcijfers

AVP en corona drukken resultaat Vion flink

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief