Uitvoer 40 procent gedaald

Stakingen Brazilië raken varkensvleesexport hard

12 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Transporteurs legden Brazilië in februari plat uit protest tegen de hoge belastingen op brandstof waardoor de transportsector nauwelijks profiteert van de gedaalde olieprijs. De protesten uitten zich vooral in wegblokkades, die de export belemmerden. Vooral de varkensvleesexport is hard geraakt door de acties, zo meldt Global Meat News.

40,4

procent

minder varkensvlees exporteerde Brazilië in februari

Uit gegevens van het Braziliaanse centrum voor marktstudies blijkt dat Brazilië in februari slechts 22.000 ton varkensvlees heeft geëxporteerd. Dit is niet alleen een daling van 7,6 procent ten opzichte van januari en 40,4 procent minder dan in dezelfde maand van 2014 is verscheept, maar bovendien het kleinste exportvolume voor februari sinds 2001.

De reden voor de sterke daling van de varkensvleesexport in februari zijn stakende transporteurs. Door hoge accijns op brandstof profiteert de Braziliaanse transportsector nauwelijks van de gedaalde olieprijs en lagere brandstofkosten. Op het hoogtepunt van de actie hadden de transporteurs meer dan 100 blokkades opgeworpen. De transporteurs zijn in maart echter weer normaal aan het werk gegaan, waardoor de varkensvleesexport kan normaliseren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden