Voor verkoop van zeugenvlees

Danish Crown sluit joint venture met Westfleisch

24 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Danish Crown en Westfleisch hebben een overeenkomst gesloten over het uitbenen en verkopen van zeugenvlees. De joint venture gaat van start onder de naam Westcrown. Beide bedrijven hebben een belang van 50 procent in het samenwerkingsverband.

‘Wij verwachten dat de bij ons aangesloten zeugenhouders profiteren van deze samenwerking omdat een schakel uit de keten wordt verwijderd. Het inkomen van de varkenshouders moet hierdoor verbeteren’, zegt Kjeld Johanessen CEO van Danish Crown.

De samenwerking met Westfleisch is de volgende stap in het verbeteren van onze zeugen-activiteiten

Danish Crown ziet de joint venture als de volgende stap in het ontwikkelen van de zeugenactiviteiten. ‘Wij hebben ons lange tijd toegelegd op het verbeteren van de uitbetalingen aan de bij ons aangesloten zeugenhouders. In 2014 zijn de slachtactiviteiten van zeugen in Denemarken gestroomlijnd en de samenwerking met Westfelsich is de volgende stap in het verbeteren van onze zeugenactiviteiten. Door de krachten met Westfleisch te bundelen verbeteren wij de afzetmogelijkheden voor de karkassen waar Westfleisch juist naar op zoek is.’

Danish Crown slacht jaarlijsk ongeveer 325.000 zeugen in Denemarken. Het grootste deel hiervan wordt als halve karkassen verkocht aan afnemers in Duitsland, waarvan Westfleisch een van de voornaamste is. In Schöppingen, een plaats op ongeveer 30 kilometer van de Nederlandse grens, heeft de Westflesich een slachterij die gespecialiseerd is in het uitbenen van zeugenvlees.

Hierdoor verwacht ook Westfleisch voordeel te halen uit de samenwerking met Danish Crown. ‘Wij zijn erg blij een betrouwbare partner te hebben gevonden in sector waarin hevig wordt geconcurreerd. Deense zeugen staat bekend om de hoge kwaliteit waardoor de joint venture een goede aanvulling vormt op onze activiteiten in het noordwesten van Duitsland’, zegt Helfried Giesen ceo van Westfleisch.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden