Van varkenshouders

Danish Crown krijgt groen licht voor fusie Tican

27 Maart 2015 - Redactie Boerenbusiness

Danish Crown kondigde in week 9 plannen aan om te fuseren met concurrent Tican. Hoewel de stap voor onrust zorgde onder de werknemers van beide bedrijven, zijn varkenshouders van zowel Tican, als Danish Crown enthousiast over de plannen.

Danish Crown en Tican organiseerden donderdag 26 maart ledenvergaderingen, waar de aangesloten varkenshouders zich over de fusie mochten uitspreken. Hoewel de leden van beide slachterijen nagenoeg unaniem instemden met de plannen, was er wel de nodige discussie over de toekomst, laten Danish Crown en Tican in een gezamenlijke verklaring weten.

De varkens-houders zien in dat de fusie op de lange termijn financiële voordelen gaat opleveren

‘Er is een constructief debat gevoerd’, zegt Jens Jørgen Henriksen, directeur van Tican. ‘De leden maken zich zorgen over hoe het financiële verschillen tussen Tican en Danish Crown gelijk worden getrokken. De varkenshouders moeten de komende twee jaar een deel van de inkomsten inleveren om de winst en het eigenvermogen van Tican gelijk te trekken met dat van Danish Crown. Toch zien de varkenshouders in dat de fusie op de lange termijn financiële voordelen gaat opleveren waardoor er brede steun is voor de fusie met Danish Crown.’

Van de Tican-varkenshouders stemde 91 procent van de leden voor de fusie en de achterban van Danish Crown sprak zich voor de volle 100 procent uit voor de fusie. Erik Bredholt, directeur bij Danish Crown, is erg te spreken over de unanimiteit van de varkenshouders. ‘Ik ben blij dat er zoveel steun is voor de fusie want het laat zien dat er vertrouwen is in de toekomst.’

Hoewel beide bedrijven al akkoord zijn over de fusie, moet de Deens mededingingsautoriteit de plannen nog wel goedkeuren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden