Gebrek financiering

Drastische reorganisatie varkenscentrum Sterksel

8 April 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het Varkens Innovatie Centrum in Sterksel (VIC Sterksel) is door teruglopende externe financiering gedwongen het personeelsbestand met bijna de helft in te krimpen. Het betreft hier vooral de flexwerkers. De directie van Wageningen UR Livestock Research heeft het personeel op 8 april ingelicht over dit besluit.

We hopen dat dit een overgangs-
periode is naar nieuwe afspraken met bedrijfsleven

De belangrijkste oorzaak voor de sanering is wegvallen van de financiering uit de varkenssector dit jaar, dat voorheen werd geregeld vanuit de Productschappen voor Vee en Vlees (PVV). Hierdoor ontbrak ook de steun die de overheid altijd gaf in het kader van de publiek private samenwerking. Annie de Veer, directeur van Wageningen UR Livestock Research, hoopt dat de maatregel tijdelijk is. 'We hopen dat dit een overgangsperiode is, waarbij we met het bedrijfsleven tot nieuwe afspraken kunnen komen over de financiering van het varkensonderzoek', zegt zij in een verklaring.

Voor het voortbestaan van VIC Sterksel is Wageningen volgens De Veer sterk afhankelijk van de bijdrage van het varkensbedrijfsleven aan het onderzoek, waarmee ook middelen van de overheid naar de sector kunnen vloeien. Zolang het zicht op een volwaardig onderzoeksprogramma ontbreekt, wordt de formatie bijgesteld naar een basisbezetting om het innovatiecentrum financieel gezond te houden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Boerke 8 April 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10863078/Drastische-reorganisatie-varkenscentrum-Sterksel]Drastische reorganisatie varkenscentrum Sterksel[/url]
Gat onderzoek en praktijk wordt NOG groter
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden