Risico op insluiping verkleinen

Duitsland start nieuwe campagne tegen ASF

21 Mei 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Duitse ministerie van Landbouw start een nieuwe campagne tegen Afrikaanse varkenspest. De acte moet vooral bewustwording vergroten zodat de kans op verspreiding van de ziekte afneemt. De aanleiding voor de nieuwe campagne zijn nieuwe uitbraken van de ziekte in de Baltische staten en Polen. Dit meldt de Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands.

Polen meldde in week 20 één nieuw geval van Afrikaanse varkenspest. In het oosten van het land troffen inspecteurs van de veterinaire dienst de ziekte aan bij een kleine varkenshouderij met in totaal zeven dieren. Ook in Estland, met zeven nieuwe uitbraken in week 20, blijft de ziekte zich verspreiden. Daarnaast maakten Letland en Litouwen melding van gezamenlijk 10 nieuwe uitbraken in week 20. Bovendien rukt de ziekte gestaag op richting het westen.

Voor het Duitse ministerie van Landbouw is dit aanleiding om een nieuwe campagne te starten die moet voorkomen dat Afrikaanse varkenspest Duitsland insluipt. Het landbouwministerie ziet vooral het risico in van arbeiders die vanuit de getroffen gebieden in Estland, Letland, Litouwen en Polen naar Duitsland reizen voor seizoenswerk op Duitse bedrijven. Ook Duitse toeristen die de besmette gebieden bezoeken vormen een risico. Met posters en flyers, die op tankstations en wegrestaurants worden verspreid, gaat het Duitse ministerie van Landbouw deze mensen op de gevaren wijzen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden