Vakbonden willen antwoord

Dijksma reageert niet op bezwaren stalregistratie

2 Juni 2015

Staatssecretaris Sharon Dijksma heeft nog altijd niet gereageerd op de bezwaren tegen verlichte stalregistratie in de Gecombineerde Opgave. De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), LTO Varkenshouders, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) en de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) beginnen ongeduldig te worden.

Verplichte stalregistratie is onnodige lasten-verzwaring

De verschillende belangenbehartigende partijen hebben meer dan een maand geleden overleg gehad met Dijksma en tijdens dit overleg zijn de bezwaren tegen verplichte stalregistratie kenbaar gemaakt. De staatssecretaris wil dat veehouders aangeven welke dieren in welke stallen zitten om emissies van de landbouw in kaart te brengen. De belangenbehartigers zien het plan als onnodige lastenverzwaring omdat het veel overlap vertoont met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Ook bestaat de vrees dat de verzamelde gegevens worden misbruikt door organisaties die ageren tegen de veehouderij.

De NVV, LTO, NVP en NMV willen graag antwoord van Dijksma op de bezwaren, want de einddatum voor de Gecombineerde Opgave is in zicht aan het komen. Veehouders hebben van 1 juni tot 15 juni de tijd om in de Gecombineerde Opgave aan te geven welke dieren vergund zijn in welke stallen. Tot op heden heeft de staatssecretaris nog steeds niet inhoudelijk gereageerd op de ingebrachte punten van de belangenbehartigers.

Regenradar
Powered by Agroweer
Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Nieuws belangenbehartiging

Opkoop bij natuur is voor NMV oorlogsverklaring

Tien PAS-melders kunnen voorlopig verder

Nieuws Stikstof

Tien PAS-melders kunnen voorlopig verder

'Natuur enkel beoordelen op depositie is bizar'

Nieuws Stikstof

'Natuur enkel beoordelen op depositie is bizar'

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Inside NMV

Henk Bleker wil excuses van bedrijfsbazen AgriNL

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief