Deal van 1,45 miljard dollar

JBS neemt Amerikaanse varkenstak Cargill over

2 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Amerikaanse vleesconcern JBS neemt alle activiteiten in varkensvlees over van Cargill in de Verenigde Staten. Met deze deal is een bedrag gemoeid van 1,45 miljard dollar, zo hebben de bedrijven woensdag bekendgemaakt. JBS wil met de overname haar mondiale positie in de productie van varkensvlees en aanverwante producten als bacon verder versterken.

9,3

miljoen

varkens worden jaarlijks verwerkt

Naast alle commerciële activiteiten koopt JBS van Cargill twee slachterijen waar op jaarbasis 9,3 miljoen dieren worden verwerkt. Ook zijn vijf voerbedrijven en vier varkenshouderijen in de deal betrokken. Voor Cargill zijn deze activiteiten geen core-business. Het concern focust zich meer en meer op de agrarische grondstoffen als granen.

Todd Hall, de vice-president van Cargill, laat in een verklaring weten dat de varkensbusiness op een goede plek is bij JBS. 'De activiteiten kunnen meerwaarde bieden aan een groeiend onderdeel binnen hun bedrijf, waardoor zij extra concurrerend op de markt kunnen opereren. Ook willen zij investeren in de toekomst.'

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden