Opnieuw geen vleesman

Vion vindt in Belg Francis Kint nieuwe CEO

9 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Vion heeft in de Belg Francis Kint een nieuwe CEO gevonden. De 53-jarige Kint begint per 1 september en neemt dan de leiding over van Tom Heidman, die tot die tijd interim CEO blijft. Kint is afkomstig uit de groente- en fruitsector.

Kint blijft in verschillende functies betrokken bij  Greenyard Foods

Kint begon zijn carrière, na het afronden van zijn studie civiele techniek aan de Universiteit van Gent en het vervullen van zijn militaire dienst,  als consultant bij Accenture. Daarna ging hij aan de slag bij Sara Lee. Ook heeft Kint managementfuncties vervuld bij Chiquita, Fiskars, een producent van tuingereedschap, en Univeg, een wereldwijde leverancier van groente- en fruitproducten. Bij dit laatste bedrijf was hij mede verantwoordelijk voor de in juni afgeronde fusie met Greenyard Foods.

Hoewel Vion met Kint opnieuw kiest voor iemand die niet afkomstig is uit de vleessector, heeft het bedrijf het volste vertrouwen in de nieuwe CEO. ‘De dynamiek van de hedendaagse voedselindustrie heeft geen geheimen voor Francis’, zegt Sipko Schat, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion. ‘Hij is bekend met de uitdaging van het omgaan met verse producten en zeer ervaren in het onderhouden van goede relaties met leveranciers, afnemers en producenten wereldwijd. Daarnaast is Francis een verbinder pur sang. Hij is in staat mensen en bedrijven met verschillende achtergronden en culturen effectief met elkaar te laten samenwerken.’

Kint blijft, ondanks zijn aanstelling als ceo bij Vion, wel nauw verbonden aan GreenYard Foods. Dit bedrijf heeft Kint namelijk rol gegeven in de raad van commissarissen van het bedrijf en daarnaast wordt Kint lid van het Strategisch Comité van Greenyard Foods. 'We zijn verheugd dat Francis aanblijft als niet-uitvoerend bestuurslid van Greenyard Foods, vanwege zijn grote expertise in groenten en fruit', zegt Hein Deprez, topman en eigenaar van Greenyard Foods. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden