Private opslag niet effectief

Brussel wil geen nieuwe steun voor varkenssector

16 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In alle landen van de Europese Unie bevinden de prijzen van varkensvlees op bodemniveaus. Na een kleine opleving in mei en de eerste helft van juni, zijn de prijzen alleen maar verder gedaald. De roep om nieuwe maatregelen vanuit Brussel om de markt te ondersteunen neemt hierdoor toe. Phil Hogan, eurocommissaris van Landbouw, is echter niet overtuigd.

In week 29 kwamen de ministers en staatssecretarissen van de lidstaten bij elkaar. In aanloop naar het overleg lichtte de Europese Commissie de landbouwministers in over de moeizame marktomstandigheden die met name grip blijft houden op de varkensmarkt. De oorzaak hiervan ligt bij de sancties die Rusland in augustus 2014 instelde en recent verlengde.

Verschillende ministers riepen Brussel op meer te doen aan de lage prijzen

Verschillende lidstaten, waaronder Oostenrijk, België en Frankrijk, uitten tijdens de landbouwraad zorgen over de gevolgen die de Russische sancties nog altijd hebben. Verschillende ministers riepen Brussel op meer te doen aan de lage prijzen en de moeizame marktomstandigheden, bijvoorbeeld door de termijn van bepaalde maatregelen te verlengen en de middelen te diversifiëren.

Het is echter de vraag of de Europese Commissie nieuwe maatregelen wil nemen om de varkenssector te ondersteunen. Phil Hogan, eurocommissaris van Landbouw, liet echter weten private opslag voor varkensvlees niet opnieuw toe te willen staan. De maatregel gold van maart tot begin mei, maar bleek nauwelijks effectief. Het enige instrument voor de ondersteuning van de prijzen in deze sector mag daarom niet worden uitgemolken, omdat het doel anders voorbij wordt geschoten, stelde Hogan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
boereke 16 Juli 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10864784/Brussel-wil-geen-nieuwe-steun-voor-varkenssector]Brussel wil geen nieuwe steun voor varkenssector[/url]
mag aannemen dat de melkveesector ook geen hulp krijgt
speklap 17 Juli 2015
groente en fruitsector krijgen wel weer steun, hoe kan dit?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden