Meer vraag naar varkensvlees

Smithfield investeert 54 miljoen euro in Roemenië

16 Juli 2015 - Redactie Boerenbusiness

Varkensvleesproducent en verwerker Smithfield, het Amerikaanse bedrijf dat sinds 2013 in Chinese handen is, gaat 60 miljoen dollar, of 54 miljoen euro, investeren in Roemenië. Het geld wordt gebruikt om uitbreiding van de Roemeense sector te financieren.

Het geld wordt ingezet in alle schakels van de sector, van varkenshouderijen tot slachterijen en verwerkers. ‘Varkensvlees is goed voor de helft van alle eiwitten die in Roemenië worden geconsumeerd. De vraag naar varkensvlees blijft groot, zowel op de binnenlandse markt van Roemenië, als daarbuiten’, verklaarde Dariusz Nowakowski, directeur van Smithfield Europe, tegenover Global Meat News.

De lening van ongeveer 54 miljoen euro wordt versterkt door International Finance Corporation (IFC), een onderdeel van de Wereldbank. Alzbeta Klein, binnen IFC verantwoordelijk voor de agrarische sector, zegt dat ‘IFC investeert in marktleiders die hogere standaarden nastreven, de efficiëntie verbeteren en helpen de wereldwijde voedselzekerheid te verbeteren.’

De prijs van vlees is 10,3 procent gedaald door een verlaging van het btw-tarief

De plannen van Smithfield om forste investeren in de Roemeense varkenssector komen op een gunstig moment. De prijzen van varkensvlees zijn namelijk stevig gedaald door een forse verlaging van het btw-tarief op voedingsmiddelen. Het tarief is verlaagd van 24, naar negen procent. De gemiddelde voedselprijzen zijn hierdoor in juni met acht procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2014. De prijs van vlees lag 10,3 procent onder het niveau van een jaar eerder. Analisten verwachten dat de prijzen van vlees verder gaan dalen waardoor de vraag toe kan nemen. Smithfield wil hier van profiteren. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden