Verduurzaming assortiment

In Jumbo schappen niet alleen Ster-varkensvlees

20 Augustus 2015 - Redactie Boerenbusiness

Jumbo Supermarkten gaat vanaf 1 september meer varkensvlees verkopen met één ster van het Beter Leven-keurmerk. De supermarkt kan echter niet garanderen dat al het vlees volgens het keurmerk is geproduceerd.

Door meer Beter Leven varkensvlees aan te bieden, wil de retailer verduurzaming van de varkensvlees keten stimuleren. ‘Ons uitgangspunt is dat de producten die in de schappen liggen geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier en milieu. Met dit duurzamere varkensvlees zetten we een mooie stap vooruit. Hier blijft het niet bij, want we werken doorlopend aan verdergaande ontwikkelingen op het gebied van verduurzaming van vlees’, zegt Jumbo directeur Frits van Eerd.

Voor varkens-haasjes geldt het keurmerk nog niet omdat hier veel vraag naar is

Hoewel de supermarkt een stap vooruit zet, kan het bedrijf niet garanderen dat al het vlees is geproduceerd volgens de Beter Leven-eisen. ‘De varkensvleesproducten waarvoor het keurmerk nog niet voor geldt zijn delen van het varken waar veel vraag naar is en waarvan weinig beschikbaar is. Varkenshaasjes zijn hiervan een voorbeeld, omdat ieder varken maar twee van deze delen heeft’, laat de supermarkt weten in een verklaring.

Jumbo streeft ernaar in 2017 alleen nog maar duurzamer vlees in de schappen te hebben, waar mogelijk met het Beter Leven keurmerk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden