Druk op biggenmarkt neemt toe

Beursprijs varkens blijft in kielzog van Duitsland

11 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

De beursprijs varkens zet ook in week 38 een nieuwe stap omhoog. Hoewel de markt iets stroever begint te lopen, weet de notering wel in het spoor van Duitsland te blijven. De beursprijs biggen weet, zoals de indicatieve mutatie aangeeft, geen nieuwe stap omhoog te zetten.

0,03

euro

stijgt de beursprijs in week 38 voor geslachte varkens

De beursprijs geslachte varkens komt in week 38 op 1,43 euro. Dit is een verhoging van drie cent ten opzichte van week 37. De prijs van levende varkens stijgt twee cent en komt zodoende op 1,12 euro. De varkensmarkt loopt iets moeizamer dan de afgelopen weken. De druk wordt langzaam opgevoerd en ook het iets groter uitvallende varkensaanbod zorgt voor een iets stroevere situatie. Echt in de problemen komt de Nederlandse markt in week 38 niet en dit is mede te danken aan de vleeshandel, die ondanks de snelle stijging van de varkens, nog altijd vlot doorloopt.

Op de biggenmarkt is wel sprake van een aanzienlijk stroevere situatie. Er worden nog altijd voldoende biggen aangeboden, maar de vraag valt in week 38 juist kleiner uit. De biggen van nu komen in januari pas op de markt als vleesvarken. Mesters stellen het opleggen van biggen even uit en dit zet de prijs meteen weer onder druk. Voor week 38 wordt dan ook geen verhoging, maar een indicatief ‘onveranderd’ afgegeven.

Dat de vleesmarkt nog altijd vlot doorloopt, blijkt uit de zeugenmarkt. De vraag is, ondanks dalende worstkoeienprijzen, nog altijd vrij goed. Daarnaast is het aanbod niet al te ruim, waardoor de prijs van geslachte zeugen met vijf cent stijgt naar 1,08 euro. De prijs van levende zeugen stijgt met drie cent naar 0,78 euro.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden