Markt beter ondersteunen

Brussel breidt opslag varkensvlees uit met vet

15 September 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De Europese Commissie heeft tijden het overleg met de landbouwministers van de 28 EU-lidstaten besloten opnieuw private opslag van varkensvlees toe te staan. Een positief in het besluit is dat de opslagregeling wordt uitgebreid met vette onderdelen.

Het is het enige instrument dat Brussel tot haar beschikking heeft

Op Twitter liet Phil Hogan, eurocommissaris van Landbouw, weten dat opnieuw een private opslagregeling wordt ingezet om de impact van de Russische importban op de varkenssector, te verlichten. Frans van Dongen, lobbyist voor het COV in Brussel, verklaarde na de mislukte landbouwraad van week 37, dat de varkenssector alleen met private opslag kan worden ondersteund. ‘Het is het enige instrument dat Brussel tot haar beschikking heeft. Het is belachelijk als opnieuw een private opslagregeling van kracht wordt. Eerder dit jaar heeft deze maatregel al niet gewerkt en het gaat nu nog slechter werken. ‘

Hoewel private opslag het enige middel is waar de Europese Commissie over beschikt, bleek private opslag eerder dit jaar weinig succesvol. De interesse in de regeling was afkomstig vanuit enkele landen en er werd een beperkte hoeveelheid vlees opgeslagen. Het volume bleek voldoende om de prijzen enige tijd te ondersteunen, maar het opgeslagen vlees verstoorde de markt in de zomer, een periode waarin de prijzen normaal gesproken in de lift zitten.

De vrees bestaat dat private opslag van varkensvlees opnieuw de markt gaat verstoren, maar een belangrijke toevoeging aan de regeling kan wellicht voor een verbetering zorgen. Via Twitter laat Hogan namelijk weten te hebben geluisterd naar bezwaren op de regeling.

Om deze reden heeft Hogan besloten de private opslag van varkensvlees uit te breiden met verse reuzel. Hiermee reageert Hogan op de voorstellen dat sommige van de onderdelen die afkomstig zijn uit het zogenoemde ‘vijfde kwart’. Rusland was een van de belangrijkste afzetmarkten voor vette onderdelen, waaronder reuzel. Bovendien is het minder eenvoudig andere markten te vinden voor dit onderdeel. Het uit de markt halen van reuzel kan de varkensmarkt wellicht verlichten waardoor private opslag van dit product een stuk effectiever kan zijn  dan de opslag van alleen vers vlees. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Jan 10 15 September 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10865756/Brussel-breidt-opslag-varkensvlees-uit-met-vet]Brussel breidt opslag varkensvlees uit met vet[/url]
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Wat gaat er nu dus gebeuren vlees in de opslag prijs vleesvarkens omhoog biggenprijs ook omhoog en zo snel het vlees weer op de markt komt alles weer onderuit.
Kom toch eens met echte oplossingen of doe anders niets en koud laten saneren.
big-varken 15 September 2015
Helemaal met Jan eens!!!!!

Dit doen ze alleen om de vermeerderaars te ondersteunen......

Het geld dat de vleesvarkens meer op gaan brengen zal direct worden doorgesluisd naar de vermeerderaar via de gemanipuleerde biggennotering (BPP).

Dus we houden het overschot in stand..... en dit is nou ook juist de bedoeling van de politiek.... en de handel en slachterijen.

De Retail en supermarkten lachen in hun vuistje....

Dus conclusie is dat de supermarkten niet de boosdoeners zijn van de slecht prijzen!!!!!

Deze maken enkel en alleen gebruik van de overschot situatie.

En dat overschot houd de handel met de biggennotering (BPP) in stand geholpen door de politiek.

Met de knop biggennotering regel je het volume varkensvlees!!!!

Maak geen vaste prijsafspraak op een biggennotering!!!!!

Bij deze is 2016 ook een verloren jaar geworden.

Jammer!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden