Overproductie drukt prijs

VS vriest recordvolume varkensvlees in

25 September 2015 - Redactie Boerenbusiness

In de Verenigde Staten lag in augustus 297,56 miljoen kilo varkensvlees opgeslagen. Dit is niet alleen een stijging van 21 procent ten opzichte van augustus 2014, maar bovendien het grootste volume ooit. Door de groeiende voorraden daalt de prijs. 

13

procent

meer varkens zijn in de VS geslacht in augustus

De reden voor de fors gestegen opslag is de sterk gestegen productie. In augustus zijn 9,35 miljoen varkens geslacht, wat een stijging van 13 procent is ten opzichte van 2014. De vleesproductie steeg met 11 procent naar 884,5 miljoen kilo.

Tegenover de hogere productie staat een daling van de export. In juli voerde de VS 166.604 ton varkensvlees uit, wat 3,8 procent minder is dan een jaar eerder is verscheept. In de eerste zeven maanden van 2015 lag de export 5,1 procent onder het niveau van 2014.

Door de dalende export, de toenemende productie en de groeiende voorraden is druk op de varkensprijs toegenomen. In maart werd nog 1,23 dollar per kilo uitbetaald, maar in augustus was de prijs al opgelopen tot 1,71 dollar per kilo. De reden voor de stijging was de seizoensmatige toename van de vraag in de zomer. Het overaanbod heeft de notering aan het begin van september echter teruggezet naar 1,46 dollar per kilo. Dit is een daling van 36,8 procent ten opzichte van 2014.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden