Laatste notering

Verlaging beursprijs biggen valt kleiner uit

30 September 2015 - 1 reactie

Door het snelle verval van de varkensprijs is ook de druk op de biggenmarkt in korte tijd weer fors toegenomen. In week 40 leidt dit tot een verlaging van de beursprijs biggen. Wel valt de verlaging kleiner uit dan in aanloop naar wek 40 is aangegeven. 

22,5

euro

noteert de beursprijs biggen in week 40

De beursprijs biggen komt in week 40 op 22,50 euro. Dit is een verlaging van een halve euro ten opzichte van week 39. Afgelopen vrijdag kwam een indicatieve mutatie van min één euro op het bord te staan. Het is de laatste beursprijs biggen, want in week 41 wordt de BestPigletPrice de officiële biggennotering van Nederland.

Met een verlaging van een halve euro valt de prijsdaling minder groot uit dan vrijdag 25 september is aangegeven. De reden dat de beursprijs biggen een halve en niet één euro daalt, is dat er sprake is van een dunne markt die bovendien zeer afwachtend is.

Hoewel de verlaging minder groot uitvalt, neemt de druk op de markt wel toe en dit is het gevolg van de dalende varkensprijs. Zowel op de binnenlandse, als de buitenlandse markt wordt het opleggen uitgesteld. De export verloopt stroef vanwege het teruglopende vertrouwen in herstel van de varkensprijzen. Niet alleen de vrije markt, maar vaste koppelingen komen hierdoor onder druk.

De beursprijs biggen van week 40 is de laatste. Vanaf week 41 start de BestPigletPrice die iedere maandag om 18.00 uur wordt gepubliceerd.  

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
v o f j berkelaar 2 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866039/Verlaging-beursprijs-biggen-valt-kleiner-uit]Verlaging beursprijs biggen valt kleiner uit[/url]
vreemd dat 2 werkdagen voor dat de nieuwe prijs notering van start gaat de biggen handelaar nog niet weet hoe die er uit gaat zien met toeslagen voor kdv beter leven en het varken van morgen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief