Concurrentiestrijd ontvouwt zich

Zeugenslachter Uhlen wil capaciteit verdubbelen

9 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De Duitse zeugenslachterij Uhlen, gevestigd in het Nedersaksische Lengerich, wil de capaciteit verdubbelen. Momenteel slacht het bedrijf dagelijks 1.000 zeugen en dit moeten er op korte termijn 2.000 worden. Met de aankondiging reageert Uhlen op de ontwikkelingen bij de zeugentak van Westfleisch. 

144

zeugen

per uur wil Uhlen gaan slachten

Een belangrijke hobbel om het doel te bereiken, heeft het bedrijf al genomen. Het oppervlak van het koelhuis is namelijk reeds uitgebreid tot 900 vierkante meter, zodat de karkassen van de 2.000 dieren kunnen worden opgeslagen. Verder gaat Uhlen meer flexwerkers inzetten om de pauzetijden te reduceren, zodat er efficiënter wordt gewerkt en de slachtcapaciteit kan worden verdubbeld. Anderhalve tot twee ploegen slachten straks 144 dieren per uur.

De karkassen gaan voor verdere verwerking naar Meppen, waar Uhlen een uitsnijderij heeft. Hier werken 60 mensen. Van daaruit wordt het vlees geleverd aan de verwerkers Rügenwalder of Zimbo. Wanener de werkzaamheden afgerond moeten zijn, is niet bekend. 

Met de aankondiging van Uhlen zet het bedrijf de zeugenmarkt, die in het teken staat van toenemende concurrentie, op scherp. Ook bij Westfleisch staan veranderingen op stapel, nu Tummel een locatie niet langer wil verhuren. Westfleisch heeft aangekondigd samenwerking te zoeken met Danish Crown voor het slachten van zeugen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden