Druk neemt eerder toe dan af

Verhoging beursprijs varkens blijft opnieuw uit

9 Oktober 2015 - 3 reacties

De Duitse varkensprijs bleef afgelopen woensdag, 7 oktober, voor de tweede week op rij stabiel en dit scenario doet zich in week 42 ook voor op de Nederlandse markt. Zowel de vleesvarkens- als de zeugennoteringen blijven onveranderd.

1,35

euro

is de varkensprijs in week 42 

De beursprijs voor geslachte varkens blijft in week 42 staan op 1,35 euro, dit is onveranderd ten opzichte van de voorgaande week. Hiermee blijft een verhoging dus uit, ondanks de hoop dat het nog tot een verhoging zou kunnen komen, gebeurt dit in week 42 dus niet. De markt is verzadigd met varkens. Er blijven geen grote aantallen liggen, maar van krapte is ook zeker geen sprake. Bovendien loopt de vleesmarkt ook wat stroever (met name het vermarkten van het voorstuk), waardoor de ruimte voor stijgende prijzen aan het afnemen is. Ook binnen Europa wordt meer druk op de markt gevoeld en wordt gevreesd voor neerwaartse prijsbewegingen. 

Ook op de zeugenmarkt blijven de noteringen stabiel. De markt loopt vlot door en er is een goede vraag naar zeugenvlees. De prijs van geslachte zeugen blijft vrij eenvoudig staan op 1,08 euro. Levende zeugen noteren in week 42 0,78 euro, wat eveneens onveranderd is.

 

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
o o 10 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866200/Verhoging-beursprijs-varkens-blijft-opnieuw-uit]Verhoging beursprijs varkens blijft opnieuw uit[/url]
ik denk volgende week weer naar beneden
voske 10 Oktober 2015
Er zijn gewoon veel te veel biggen die ook weer vleesvarken worden.
tempo 10 Oktober 2015
voorlopig blijft het zo heen sukkelen verwacht ik.
piet 11 Oktober 2015
voor de mester is het nu nog niet zo slecht,wel weer lang geleden .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief