DCA Varkens & Voer Pro Inside

Duitse varkensnotering als positief te beschouwen

14 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Normaal is oktober geen goede maand voor de varkensprijs, dus een onveranderde Duitse notering mag als positief worden beschouwd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkens

Het varkensaanbod is normaal en de vraag is goed. Er worden geen varkens doorgeschoven. Toch is de Nederlandse varkenshouder elke week weer beducht op de Duitse notering, uit angst voor een politieke verlaging die vooral de slachterijen ambiëren. Vooral Vion, die zich als betrouwbare partner van de varkenshouder wil profileren, laat het qua betrouwbaarheid deze week een beetje afweten door zonder aantoonbare reden met 1 cent te verlagen. Uiteraard snapt iedereen de reden, maar handelstechnisch was deze verlaging niet nodig en mag zelfs ongepast worden genoemd.

Biggen
Doordat de varkensprijs goed stand houdt, mag de biggenprijs ook onveranderd blijven. De markt is verder niet echt vlot te noemen en de biggen worden moeizaam geplaatst.

Rechten:
Nu de Nederlandse melkveehouder langzaam maar zeker begint te snappen dat varkensrechten niet inwisselbaar zijn met fosfaatrechten, neemt de belangstelling iets af en dalen de prijzen van rechten langzaam maar zeker. In oost en overig dalen de prijzen richting de 50/55 euro. In Zuid gebeurt weinig en ligt de prijs nog rond de 65 euro. Met 3 procent meer varkens in Nederland is de kans groot dat de vraag naar leaserechten iets toeneemt. Maar daar is op dit moment nog niet veel van te merken. Prijzen noteren rond de 5,5 euro. In Zuid rond de 6,5 euro.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden