DCA Varkens & Voer Inside

Houdt varkensprijs stand tegen druk slachterijen?

16 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

In de sommige Europese landen daalt de varkensprijs met kleine stappen. In België en Spanje gaat er de komende week 2 tot 2,5 cent per kilo af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Varkens

Slachterijen verkopen het varkensvlees voor onveranderde prijzen en het varkensaanbod wordt vlot opgenomen door vooral de Duitse slachterijen. Normaal in oktober doet de varkensprijs meestal een forse stap terug. Aan de kleine verlagingen te zien, is dat ook iets wat de slachterijen ook dit jaar graag willen bewerkstelligen. Dankzij de goede vraag en het niet al te grote varkensaanbod kan de varkensprijs zich tot nu toe goed handhaven.

Mocht het varkensaanbod in november nog verder afnemen dan is het mogelijk dat de varkensprijs zomaar tot aan de feestdagen stabiel kan blijven en misschien tijdens de kerst bevoorrading (november) nog iets aan kan trekken.

Biggen

De biggenmarkt loopt stroef en prijzen neigen eerder iets naar beneden dan naar boven. Toch is het seizoensmatig bepaald dat er vanaf november meestal weer leven in de brouwerij komt. De vermeerderaars zullen dus nog even geduld moeten hebben. Voor de komende week lijkt de markt onveranderd.

Rechten

Door de malaise in de varkenssector is er dit jaar weinig handel in rechten. De afgelopen zomer waren er enkele rundveehouders die de markt iets omhoog hebben gebracht, maar in het najaar werd alles weer rustig. Er is geen geld voor rechten dus kopers houden zich afzijdig van de markt. Ook in de leasemarkt is weinig te beleven. Het is elk jaar weer een spelletje tussen leaser en verleaser. Op dit moment ligt de markt in Oost en Overig rond de 5,5 euro en in Zuid rond de 6,5 euro.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden