Vion blij met voorstel

Vleeskeuring door NWVA geeft export push

19 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

Vion is positief over het plan om de vleeskeuring weer volledig onder te brengen bij de overheid. Volgens het foodbedrijf versterkt dit het overheidstoezicht op het slachten van dieren en heeft het een positief effect op afzetmogelijkheden van Nederlands vlees buiten de EU.

Geen discussies meer met handel over Nederlandse aanpak

Vion Food juicht het voorstel toe, omdat de Nederlandse aanpak moeilijk uit te leggen was aan autoriteiten buiten de EU wat tot discussies met handelspartners leidde, zo meldt het foodconcern in een verklaring maandag. Door de vleeskeuring weer volledig onder te brengen bij de overheid komt er definitief een einde aan de twijfels over onze systematiek van keuring bij de exportlanden, stelt Vion.

‘Ook gaat Nederland in de pas lopen met andere belangrijke productielanden, die vasthouden aan de vleeskeuring door overheidsmedewerkers. De nieuwe voorstellen in Nederland zijn een stimulans voor de duurzaamheid van de afzet van Nederlands vlees in landen buiten de EU. Vion gaat ervan uit dat er met de overheid afspraken worden gemaakt over de beheersing van de kosten.’

Vrijdag werd bekend dat staatssecretaris Sharon Dijksma een einde wil maken aan de private uitvoering van keuring- en toezichtstaken en deze volledig onder wil brengen in het publieke domein; de NVWA. Vlees is het eerste segment waar dit voor gaat plaatsvinden. Daarmee komt er een einde aan de slager die zijn eigen vlees keurt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Analyse Varkens

Grote reorganisatie bij Vion laatste kans op Duits succes

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden