Export schiet omhoog

Rusland koopt fors meer Braziliaans varkensvlees

21 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness

De export van Braziliaans varkensvlees naar Rusland is in het derde kwartaal van dit jaar omhoog geschoten. Niet alleen profiteert Brazilië van de Russische boycot van varkensvlees uit de EU, de Verenigde Staten en Canada, maar ook de devaluatie van de real (de eigen munt) speelt een grote rol. Dit maakt het varkensvlees uit Brazilië een stuk goedkoper voor Rusland.

Dit heeft het Britse AHDB Pork becijferd. Brazilië heeft in de eerste negen maanden van dit jaar in totaal 335.800 ton varkensvlees uitgevoerd. Hiervan is Rusland met 174.300 ton de grootste koper. Dit is 35 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Vooral in het derde kwartaal is de export van Braziliaans varkensvlees omhoog geschoten.

9

procent

loopt Braziliaanse export voor op 2014

De uitvoer liep immers in het eerste halfjaar nog achter ten opzichte van 2014. Grote scheepsladingen van juli tot en met september resulteren echter in een voorsprong van 9 procent ten opzichte van de eerste drie kwartalen van vorig jaar. Ook naar Rusland, want de export van varkensvlees naar Rusland nam in het derde kwartaal met 74 procent toe ten opzichte van 2014.

De steeds goedkoper wordende real maakt Brazilië een steeds interessantere aanbieder van varkensvlees voor diverse landen. Zo heeft het land 142.000 ton varkensvlees geëxporteerd in het derde kwartaal. Uitgedrukt in de Amerikaanse dollar was deze hoeveelheid 8 procent goedkoper dan de waarde die het in 2014 in dezelfde periode vertegenwoordigde. 

Op de achtergrond komt China langzaam op als klant van Braziliaans varkensvlees. In de eerste drie kwartalen is daar 2.200 ton varkensvlees naar toe gegaan, waarvan 80 procent in het derde kwartaal.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden