2,5 miljoen in drie weken tijd

Financiering Vegetarische Slager snel afgerond

28 Oktober 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Grote kans dat Jaap Korteweg – beter bekend als de Vegetarische Slager – u in radiospotjes nog toespreekt om te investeren in zijn Bredase fabriek. Echter, woensdag 28 oktober maakt het bedrijf bekend het benodigde startkapitaal van 2,5 miljoen euro al binnen te hebben gehaald. De deadline stond op 4 december maar, drie weken bleken uiteindelijk voldoende.

In drie weken tijd haalde de Vegetarische Slager 2,5 miljoen euro op

Om in Breda zijn Vegetarische Slager Fabriek te kunnen openen ging initiatiefnemer Jaap Korteweg naar de MKB-beurs NPEX. Geïnteresseerde konden zich inschrijven voor een 5 procent zevenjarige obligatielening. Tot 4 december was het mogelijk je in te schrijven maar, drie weken na opening van de inschrijving heeft Korteweg zijn beoogde 2.499.500 euro reeds binnen weten te halen.

Op 20 oktober werd al bekend dat reeds 1,5 miljoen euro binnen was. Nog een week bleek voldoende voor het totale startkapitaal. Naast professionele beleggers hebben ook klanten van de Vegetarische Slager en mensen uit de achterban van organisatie Natuur & Milieu geld geïnvesteerd. 671 deelnemers kochten in totaal 4.999 obligaties.

Korteweg wil in Breda een van de modernste voedselfabrieken ter wereld gaan neerzetten. Die heeft een maximale capaciteit van 50 miljoen vegetarische maaltijdcomponenten per jaar. Voor de faciliteit is al een oud fabrieksterrein aangekocht, dat aanstaande zondag officieel zal worden geopend. Daar zal ook de plantaardige biefstuk worden gepresenteerd. Belangstellende kunnen zich echter nog steeds bij ons melden.’

Korteweg zegt verrast te zijn door het snelle succes van de obligatielening: ‘Het laat zien hoeveel belangstelling beleggers hebben voor duurzame ontwikkelingen voor het vervangen van traditionele vleesproducten.’ Alle obligatiehouders krijgen een naamsvermelding op de nieuwe fabriek en vijf procent korting op hun aankopen.

De Vegetarische Slager startte in 2010 met één winkel. Inmiddels kun je op 2.600 punten in dertien landen hun producten krijgen. Ondermeer bij een aantal Nederlandse supermarkten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Gerda Fier 28 Oktober 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866495/Financiering-Vegetarische-Slager-snel-afgerond]Financiering Vegetarische Slager snel afgerond[/url]
Sorry hoor!
Maar een vegtarische slager is geen slager. een vegetarische Biefstuk is geen biefstuk het is een homp samengevoegde kwaliteit eiwitten en granen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden