Deense sector blij met overname

Personeel Tican ontvangt Tönnies met gejuich

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De fusie tussen Tican en Danish Crown was nog niet afgeketst of er meldde zich al een nieuwe partij om Tican over te nemen. In korte tijd sloot het Duitse Tönnies een overeenkomst met Tican. Hoewel het een verassende ontwikkeling was, zijn verschillende partijen positief over de overname door Tönnies. De vicepresident van Tican is zelfs met gejuich ontvangen door het personeel.

Ove Thejls. de vicepresident van slachterijconcern Tican had de opdracht om maandag de werknemers van Tican in te lichten over de overeenkomst die met Tönnies op tafel ligt. Toen Thejls het podium betrad, kreeg hij een staande ovatie van het personeel,  meldt Fødevareforbundet NNF

De overname door Tönnies geeft meer garantie dat banen behouden blijven

Het gejuich waarmee het Tican-personeel de overname door Tönnies verwelkomde, veraste niet alleen het bestuur van Tican, maar ook vakbondsvoorzitter Peter Uno Andersen. ‘Mijn collega’s en ik zijn opgelucht, maar ook verbaasd op de manier waarop de verrassende aankondiging wordt ontvangen’, verklaarde Thejls tegenover NNF.dk. ‘Wij geloven dat de overname door Tönnies een aanzienlijk grotere garantie geeft dat banen behouden blijven dan Danish Crown had kunnen bieden.’Hij ziet de overname door Tönnies als een spannende oplossing voor Tican.

De interesse van Tönnies in Tican is een bewijs dat het nog altijd loont om varkens te houden en te slachten in Denemarken’, verklaart Jim Jensen, voorzitter van de vereniging van slachterijen. ‘Wij zijn gewend om een klaagzang te horen over de staat van de Deense industrie en dat er teveel regels zijn die de ontwikkeling van de sector belemmeren. Ook wordt vaak gezegd dat personeel in Denemarken te duur is en dat er gunstig ondernemers klimaat is. Dan is het bemoedigend dat grote internationale spelers zich melden voor een overname en het niet eens zijn met het beeld dat vaak in Denemarken wordt geschetst.’

Toch lost de overname van Tican door Tönnies de problemen niet op waar de Deense varkensketen mee kampt. Volgens Jensen heeft de Deense sector nog voldoende uitdagingen die niet worden weggenomen door de overname. ‘Er is nog altijd een gebrek aan vleesvarkens. Er worden voldoende biggen geproduceerd, maar een te groot percentage hiervan wordt geëxporteerd in plaats van ze vet te mesten in Denemarken.’ Jensen hoopt dan ook dan Tönnies verandering kan brengen in deze situatie. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden