Van Dam dinsdag al beëdigd

Snel beëdigen Van Dam vertraagt landbouwbeleid

3 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken en Landbouw, Martijn van Dam, wordt dinsdag al beëdigd en niet woensdag, zoals verwacht. Ook Sharon Dijksma, die Wilma Mansveld opvolgt als staatssecretaris van Infrastructuur, wordt dinsdag door de koning op haar nieuwe post geïnstalleerd.

De behandeling van de EZ-begroting wordt uitgesteld

Dat Dijksma de opvolger wordt van Mansveld en dat Van Dam op zijn beurt Dijksma opvolgt, is maandag al bevestigd door bronnen in Den Haag. De verwachting was echter dat de beëdiging van de nieuwe staatssecretarissen niet eerder dan woensdag ging plaatsvinden vanwege het verblijf van koning Willem-Alexander in Brussel.

Een andere reden om aan te nemen dat de installatie van de nieuwe staatssecretarissen pas woensdag ging plaatsvinden, is de behandeling van de begroting van Economische Zaken. Deze behandeling was gepland voor dinsdagmiddag met daarbij specifieke aandacht voor landbouw en milieu. De behandeling wordt waarschijnlijk uitgesteld totdat het kabinet weer compleet is en de nieuwe bewindslieden zich enigszins hebben ingewerkt in de dossiers. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
jan veltkamp 3 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866591/Snelle-beediging-Van-Dam-vertraagt-landbouwbeleid]Snelle beediging Van Dam vertraagt landbouwbeleid[/url]
Als iedere politicus toch al geschikt is voor elke positie waarom dan niet eenvoudig VanDam op infrastructuur gezet en Dijksma gelaten waar ze was. Nu kunnen we weer op nieuw beginnen en over een jaar is dit kabinet teneinde en begint het circus met inwerken enz weer op van voren af aan. Of is dit weer iets te eenvoudig gedacht? Als het moeilijk kan moet je het vooral niet makkelijk maken.
Brug 3 November 2015
Ach, deze gang van zaken geeft toch weer aan dat voor de politiek de agrocluster van generlei belang is. Het land met een toppositie in de agrarische export moet het doen zonder landbouwminister. Het volgende land die dat ook niet heeft is geloof ik Singapore. Vervolgens is het staatssecretariaat een beloningsplek voor nitwits uit de PvdA.
bertus 3 November 2015
@ Jan, wat heeft uw club er aan gedaan dan?
bertus 3 November 2015
@ Jan, wat heeft uw club er aan gedaan dan?
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden