Zeugenprijzen zakken weg

Beursprijs varkens geeft opnieuw toe aan druk

6 November 2015 - 3 reacties

De beursprijs varkens komt in week 46 opnieuw voor een forse verlaging te staan. Hierdoor krijgt ook de biggenmarkt geen kans om te herstellen. Ook de zeugenmarkt ondervindt de gevolgen van de verslechterende situatie op de vlees- en varkensmarkt.

1,25

euro

is de prijs van geslachte varkens in week 46

In Duitsland daalden de varkensprijs voor week 45/46 al met vijf cent en de Duitse slachterijen deden hier nog een schepje bovenop door de noteringen met zes cent te verlagen. Na deze verlagingen nam ook de onrust op de Nederlandse markt toe en zijn de prijzen alleen maar onder meer druk komen te staan. Het varkensaanbod wordt gekenmerkt als ruim en de vraag is beperkt. Slachterijen houden de boot af bij het opnemen van varkens vanwege de penibele situatie waarin de varkens- en vleesmarkt verkeert. De beursprijs geslachte varkens zakt hierdoor terug naar 1,25 euro, wat vijf cent onder het niveau van week 45 is. Met 0,98 euro daalt de prijs van levende varkens vier cent.

De nieuwe, forse verlagingen die op de varkensmarkt worden doorgevoerd, remmen ook de biggenmarkt. De afgelopen weken vertoonde de biggenmarkt een gestage verbetering, maar hier kwam een einde aan met de dalende varkensprijs. Hoewel de afzet van biggen minder soepel verloopt, is het niet zo dat de markt meteen extreem slecht is geworden. Er worden nog steeds wel biggen verkocht, alleen het prijsniveau staat onder druk.

Op de zeugenmarkt komt in week 46 een einde aan de stabiele noteringen. De prijs van geslachte zeugen daalt met vijf cent naar 1,03 euro en de prijs van levende zeugen komt in week 46 op 0,73 euro, wat ook een daling van vijf cent is. De verlagingen zijn het gevolg van de verslechterende vleesmarkt en het ruime aanbod aan slachtzeugen. 

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Gerrit 7 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866674/Beursprijs-varkens-geeft-opnieuw-toe-aan-druk]Beursprijs varkens geeft opnieuw toe aan druk[/url]
Ik blijf zeggen reguleren. Verlagen slachtgewicht en EU zeugenquota invoeren. Zo niet dan komt dit niet goed.!!!
mad max 7 November 2015
ja beste gerrit hoe dan wie moet dat doen hoe kun je nou afspraken maken met alle europese varkensboeren en hoe ga je dat controleren onmogelijk.
tempo 7 November 2015
jongens andere tak gaan beginnen geld voor mij ook,dit komt in NEDERLAND niet meer goed.
blije big 7 November 2015
tempo schreef:
jongens andere tak gaan beginnen geld voor mij ook,dit komt in NEDERLAND niet meer goed.

Zal vragen aan de bank of ze me nog willen helpen om iets anders te gaan doen. Maar ik ben bang dat ze voor we gaan praten eerst de kluis op slot doen.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief