Aantal vleesvarkens loopt terug

Biggen jagen groei Deense varkensstapel aan

10 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het totale aantal varkens in Denemarken groeide in het tweede kwartaal met 1,4 procent ten opzichte van 2014 en met 1,3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. Ook in het derde kwartaal is de Deense varkensstapel verder uitgedijd. Dit geldt echter niet voor het aantal vleesvarkens, dat verder is afgenomen.

Denemarken telde per 1 oktober 12,856 miljoen varkens. Dit is een lichte stijging van 0,4 procent ten opzichte van oktober 2014. In vergelijking met het tweede kwartaal is de varkensstapel eveneens toegenomen, namelijk met 1,7 procent.

Hoewel het totale aantal varkens toenam, is het aantal vleesvarkens verder afgenomen. In het tweede kwartaal kromp de vleesvarkensstapel al met 3,4 procent en in het derde kwartaal is sprake van een min van drie procent. Het aantal vleesvarkens is hierdoor naar 3,13 miljoen dieren gedaald. Dit is nog wel een lichte toename van 1,7 procent ten opzichte van juli.

2,6

procent

groeide de Deense biggenstapel

Omdat het aantal vleesvarkens verder is afgenomen, komt de groei van de Deense varkensstapel nagenoeg volledig voor rekening van de biggen. De biggenstapel groeide in het derde kwartaal met 2,6 procent, of 150.00 stuks, naar 5,871 miljoen biggen tot 50 kilo. In vergelijking met het tweede kwartaal is een groei gerealiseerd van 1,6 procent.

Tegenover de sterke groei van de biggenstapel, staat wel een afname van het aantal drachtige zeugen. Op 1 oktober zijn 780.000 drachtige zeugen geteld in Denemarken, wat 0,3 procent minder waren dan in 2014. In vergelijking met het tweede kwartaal bedraagt de daling 0,5 procent. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Aantal fokzeugen zit weer in de lift

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Nieuws Varkens

Duits onderzoek: derde zeugenhouders bouwt af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden