Na onderbreking door ASF

Denen produceren weer varkens in Rusland

23 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

Het Deense bedrijf Axzon Group wil op korte termijn het werk op de Russische varkenshouderijs hervatten. De productie moest in 2012 worden gestaakt na uitbraken van Afrikaanse varkenspest.

De grenssluitingen die Rusland voor de EU, de VS en Canada heeft ingesteld, hebben voor forse stijgingen van de varkensprijzen gezorgd in Rusland. Hoewel Deense bedrijven geen vlees meer mogen exporteren naar Denemarken, kunnen Denen die op Russische bodem produceren wel profiteren van de hoge prijzen.

Een van de bedrijvend die actief is in Rusland, is Axzon Group. Axzon heeft zeugen- en vleesvarkenshouderijen in de Krasnodar Krai, een oblast in het zuiden van Rusland tegen de Zwarte Zee aan. In het gebied produceert Axzon eveneens voer en de dieren worden er ook geslacht en verwerkt.

Het complex, waar per jaar 60.000 vleesvarkens worden afgeleverd en 2.600 zeugen telt, opende in 2010 de deuren. In 2012 moest de productie alweer worden gestaakt, nadat Afrikaanse varkenspest was uitgebroken in de regio. In oktober 2015 zijn weer 1795 zeugen in de stallen geplaatst.

30.000 ton varkensvlees per jaar wil Axzon in Rusland produceren

Hoewel de werkzaamheden na twee jaar weer worden opgestart, heeft Axzon grootste plannen met het bedrijf, zo meldt Pig Progress. Tom Akselgaard, de manager van het bedrijf, wil de productie eerst weer op niveau zien te krijgen. ‘Hiervoor zijn 2.500 zeugen nodig, maar ook dit zijn onvoldoende. Er zijn plannen om de zeugenstapel te vergroten tot 10.000 dieren. Dit moet ons 30.000 ton varkensvlees per jaar opleveren.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden