Brazilië domineert wereldmarkt

Mondiale vleesproductie stijgt 17 procent tot 2026

24 November 2015 - Redactie Boerenbusiness

De mondiale vleesproductie gaat het komende decennium 17 procent groeien, waarbij Brazilië de grootste groei doormaakt. Dit verwacht de Britse zakenbank HSBC, zo meldt Global Meat News.

Hoewel de toename van 17 procent een minder sterke groei is dan de wereld het afgelopen decennium heeft gezien, zijn er sterke verschillen tussen verschillende regio’s in de wereld.

Kippenvlees is goed voor de helft van de mondiale consumptie

In het rapport schrijft HSBC dat kippenvlees verantwoordelijk is voor de helft van de verwachte toename van de vraag. De reden hiervoor is dat kippenvlees niet belemmerd wordt door religieuzen verboden, zoals wel het geval is bij varkensvlees. Hierdoor groeit kippenvlees uit tot ’s werelds meest geconsumeerde vlees.

Verder voorziet HSBC een sterke groei van de Braziliaanse productie. Het Zuid-Amerikaanse land is al een van de grootste leveranciers, maar in 2026 is van iedere vijf kilo rund- varkens- en kippenvlees dat in de wereld wordt verhandeld, afkomstig uit Brazilië. India groeit in 2017 al uit tot de grootste rundvleesproducent ter wereld, terwijl het in 2015 nog de vierde producent is. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden