Joint venture voor zeugenslachterij

Westfleisch en Danish Crown mogen samenwerken

3 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Danish Crown en Westfleisch hebben groen licht gekregen van de Europese mededingingsautoriteit om een joint venture op te richten voor een nieuwe zeugenslachterij waar 680.000 zeugen per jaar moeten worden geslacht en verwerkt. De plannen voor Westcrown, zoals de naam van het nieuwe bedrijf heet, waren in maart al aangekondigd.

Door te investeren in een eigen faciliteit kunnen we onze leveranciers een betere prijs bieden

Dat Brussel negen maanden later eindelijk goedkeuring heeft verleend voor de joint venture, zorgt dan ook voor opluchting bij de ceo van Danish Crown. Kjeld Johanessen zegt blij te zijn eindelijk goedkeuring te hebben gekregen. 'Nu kunnen we ons richten op het opstarten van de productie. Begin 2016 moet de fabriek operationeel zijn. Door te investeren in een eigen faciliteit om zeugen uit te benen hopen we onze leveranciers een betere prijs te kunnen bieden.’

Ook Westfleisch kijkt uit naar de samenwerking. ‘Wij weten zeker dat beide bedrijven gaan profiteren van uitbenen en verkopen van zeugenvlees. Wij zijn klaar om onze productielocatie te verhuizen van Schöppingen naar Dissen in de buurt van Münster. Het gaat een waardevolle stap zijn om een gezamenlijk een bedrijf op te richten en wij kunnen dan ook niet wachten om aan de slag te gaan, zegt Christian Leding, woordvoerder van Westfleisch.

Danish Crown slacht jaarlijks ongeveer 325.000 zeugen in Denemarken. Tot dusver werden deze zeugen verkocht als halve karkassen aan overwegend Duitse afnemers die de karkassen verder verwerkten en vermarkten. Westfleisch bestiert een gespecialiseerde uitbeenderij in Schöppingen, nabij de Nederlandse grens. Hier worden 355.000 dieren per jaar verwerkt en vervolgens verkocht.

Door de krachten te bundelen in Westcrown, waar beide bedrijven een gelijk aandeel in hebben, hopen Danish Crown en Westfleisch te profiteren van de groeiende markt voor zeugenvlees. Dissen, een plaats ten zuiden van Osnabrück wordt de uitvalsbasis voor Westcrown en de faciliteit moet begin 2016 operationeel zijn. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden