Han Swinkels zwaait af

Theo Duteweerd nieuwe manager VIC Sterksel

3 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Theo Duteweerd wordt per 1 januari 2016 de nieuwe manager van het Varkens Innovatie Centrum. Duteweerd is nu nog vicevoorzitter van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en penningmeester van de Producenten Organisatie Varkenshouderij. Hij legt deze functies neer om zich fulltime te kunnen wijden aan zijn nieuwe functie.

Theo Duteweerd volgt Han Swinkels op die de afgelopen anderhalf jaar als interim-manager werkzaam was bij VIC Sterksel. Met de aanstelling van Duteweerd krijgt het VIC weer een fulltime manager die bovendien rechtstreeks uit de varkenshouderij afkomstig is.

Hij staat tussen de varkenshouders en heeft laten zien een goed oog voor innovatie te hebben

Annie de Veer, directeur Wageningen UR Livestock Research, zegt blij te zijn met de komst van Duteweerd. ‘Hij staat tussen de varkenshouders en heeft laten zien een goed oog voor innovatie te hebben. Hij is volgens ons bij uitstek in staat om met de sector stappen naar innovatie te zetten. De sector heeft het al langere tijd moeilijk en er wordt veel van het verandervermogen van de varkenshouders gevraagd. Wij denken dat VIC Sterksel bij dit proces een belangrijke rol kan vervullen.’

De NVV vindt het jammer dat Duteweerd vertrekt als sterkhouder van de vakbond, maar verwacht dat hij in zijn nieuwe functie de sector vooruit kan helpen. 'Voor ons is het een aderlating, maar Theo is als manager van VIC Sterksel een aanwinst voor de hele varkenshouderij. Hij kent de sector mede door zijn bestuurlijke activiteiten niet alleen door en door, ook heeft hij zelf een varkensbedrijf, waarmee hij zich altijd onderscheiden heeft door innovatieve toepassingen en ideeën', aldus het bestuur van NVV. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden