Past niet binnen Vitale Varkenshouderij

NVV en LTO nemen afstand van wilde acties

9 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 5 reacties

De blokkades van slachterijen door de actiegroep Eerlijke Prijs Agra kunnen niet op steun rekenen van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders en LTO Varkenshouderij. Wel laten de belangenbehartigers weten dat het iedereen vrij staat om acties te voeren.

De actiegroep heeft aangekondigd van donderdag op vrijdag en van zondag op maandag de slachterijen van Vion in respectievelijk Apeldoorn en Boxtel te blokkeren, vanwege de blijvende lage varkensprijzen.

NVV en LTO willen alle energie steken in het traject Vitale Varkenshouderij

Hoewel de NVV en de LTO de acties niet steunen, laten de partijen weten dat ‘het iedereen individueel vrij staat om acties te voeren. NVV en LTO kiezen er echter voor om nu alle energie te steken in het slagen van het traject Vitale Varkenshouderij van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), laten Ingrid Jansen en Eric Douma weten.

Volgens de voorzitters van de NVV en de LTO ‘past een blokkadeactie van slachterijen op dit moment niet in het traject dat nu is uitgezet en breed wordt gedragen door de varkenshouders.’ Voor Vitale Varkenshouders is 15 miljoen euro beschikbaar gesteld uit EU middelen en het project. De eerste fase van het project is succesvol afgerond en de POV is bezig de koers uit te zetten voor de tweede fase van Vitale Varkenshouderij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
hans 9 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10867224/NVV-en-LTO-nemen-afstand-van-wilde-acties]NVV en LTO nemen afstand van wilde acties[/url]
de nvv is de zelde praatclub aan het worden net als de lto
john 9 December 2015
hoeveel geld blijft er van die 15 000 000 nog over voor de uitvoering voordat t allemaal wegvergaderd is? de sector zal stappen moeten ondernemen en daar zijn toch financiele prikkels voor nodig.
schoenmakers1 9 December 2015
wat heeft die eerste fase ons dan concreet opgeleverd, ik heb er niets van gemerkt, en ja, hans heeft gelijk, aan de nvv hebben we ook al niks meer
boertje 9 December 2015
Dit was een kans voor de NVV jammer. Klopt club voor vergaderen durven niet meer acties gaat ze te ver. Praten en nog eens praten en komen niets verder.
vac 10 December 2015
zelfde praatjes als in belgie .10 jaar geleden was productie al hoger dan verbruik.toch nog uitbreiden!!
Pigfarmer 10 December 2015
De productie van biggen stijgt elkaar met respectievelijk 1 big. Nederland tel 1 miljoen zeugen. Een verhoging van 1 miljoen biggen per jaar nekt ons allen. Vele boeren zijn overgestapt op de Deense zeugenlijn. Well done! Nog meer biggen. Er staat een zware tijd te wachten, de sterken blijven over. De rest valt jammer genoeg af.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden