Trendrapport Varkens & Voer

Stemming varkensmarkt op de proef gesteld

10 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

De varkensmarkt wist zich in oktober nog redelijk staande te houden, maar door de aanhoudende druk was ook duidelijk dat de markt zich op drijfzand bevond. Ook in november wist de varkensmarkt geen vaste grond onder de voeten te krijgen. Het trend rapport 'Stemming varkensmarkt op de proef gesteld' beschrijft de ontwikkelingen op de varkensmarkt die zich in november voordeden. 

Ondanks het lage niveau, zakten de noteringen verder weg

Door het toenemende varkensaanbod en de beperkte afzetmogelijkheden klapte de noteringen in november wederom in elkaar. Hoewel de prijs zich al op een bijzonder laag niveau bevond voor de dalende lijn werd ingezet, zonken de noteringen naar historische diepten waardoor de stemming op de varkensmarkt danig op de proef wordt gesteld.

De sterke prijsdalingen hadden ook gevolgen voor de biggenmarkt. In november zitten de biggennoteringen doorgaans in de lift, maar hier was dit jaar geen sprake van. Door de onzekere situatie op de varkensmarkt nam de vraag naar biggen af en ondanks een afnemend aanbod, moesten de biggenprijzen een stap terug doen. Pas richting het einde van de maand verbeterende de biggenmarkt.

Ook van de voermarkten kwam geen goed nieuws in november. De grondstoffenmarkten trokken in deze maand aanvankelijk aan waardoor het ernaar uitziet dat er sprake is van bodemvorming in de voerprijzen. In november daalden de voerprijzen nog wel iets, maar de verschillen met oktober beleven beperkt.

Naast de varkensmarkten, gaat dit rapport ook in op de mestmarkt en de ontwikkelingen op de financiële markten. Met name de euro/dollarkoers kan de komende tijd een grote rol gaan spelen voor de varkensmarkt.

Insiders van Boerenbusiness met een Varkens & Voer Pro pakket ontvangen maandelijks het Trendrapport Akkerbouw. Klik hier om het trendrapport van november 2015 te downloaden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Biggenprijs haalt voet van gas in verhitte markt

Analyse Varkens

Biggenprijs trekt nog aan, voorjaarspiek is dichtbij

Analyse Varkens

DCA BestPigletPrice evenaart topniveau

Analyse Biggen

DCA BestPigletPrice op weg naar nieuw record

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden