Slachtbiggen toegevoegd aan regeling

Brussel handelt te traag met private varkensvleesopslag

16 December 2015 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

De Europese Commissie had sneller moeten handelen met de private opslag voor varkensvlees. Dit stelt Martin Merrild, president van Copa, de Europese koepelorganisatie voor landbouworganisaties. Ondanks de kritische noot is Merrild blij da Brussel iets doet om de varkensmarkt te ondersteunen, maar of de regeling het gewenste effect gaat hebben, gaat afhangen van de details. 

‘Wij verwerkomen het feit dat de Europese Commissie in januari eindelijk private opslag van varkensvlees toestaat in een poging de druk op de varkensmarkten in de Europese Unie te verlichten, want de prijzen zijn op een kritiek niveau beland', verklaarde Merrild tijdens een bijeenkomst van de Europese Commissie tegen over Pig-World

Wij betreuren dat de private opslagregeling niet eerder open is gesteld

Merrild is echter van mening dat de Europese Commissie eerder had moeten ingrijpen. ‘Wij betreuren dat de private opslagregeling niet eerder open is gesteld.’ Hoewel het normaal is dat de prijzen in oktober en november onder druk staan, maar in 2015 was de situatie bijzonder negatief. Brussel had de sterke prijsval kunnen voorkomen door de opslagregeling eerder open te stellen.

De Europese Commissie publiceerde dinsdag een lijst met producten die binnen de regeling vallen. Naast de onderdelen die in de regeling van maart waren opgenomen, mogen per 4 januari ook vette onderdelen particulier worden opgeslagen. Nieuw is bovendien dat de EU ook karkassen van biggen tot 20 kilo toe heeft gevoegd aan de regeling.

Omdat de regeling uitgebreider is dan de regeling die in maart 2015 is ingesteld, zijn de verwachtingen over particuliere opslag voorzichtig optimistisch. Global Meat News schrijft dat de regeling minimaal voor stabiele prijzen moet kunnen zorgen in de weken na de feestdagen. Presteert de regeling boven verwachting, dan moet de particuliere opslag de vraag naar varkensvlees aanjagen in het voorjaar, wanneer de prijzen doorgaans in de lift zitten. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
john 16 December 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10867328/Brussel-handelt-te-traag-met-private-varkensvleesopslag]Brussel handelt te traag met private varkensvleesopslag[/url]
juist nu er krapte op de biggenmarkt komt volle bak biggen in de vriezer. Houd die optie dan open voor de periode van juli tot augustus. Dan is er komend jaar verder geen regeling meer nodig.
Abonnee
joost 16 December 2015
Daarna de slachtbiggen verplicht afzetten met eventuele steun in petfood.
Jan 10 16 December 2015
P.O regelingen hebben nog nooit wat gebracht. Alleen slachterijen en eigenaren van koelcellen worden er beter van. Weggegooid geld.
Pigfarmer 16 December 2015
P O is verschuiven van het probleem. Over een halfjaar bloeit hopelijk de prijs weer op. Op dat moment halen ze de koelhuizen leeg -> gevolg: weer dalende opbrengstprijzen. Uber kansloos!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Nieuws Varkens

Stijging Duitse varkensprijs zet de markt op scherp

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden