Heyde Hoeve-concept uitbreiden

Zwanenberg introduceert nieuw vleeswarenconcept

22 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Vleeswarenproducent Zwanenberg Food Group introduceert op de Horecava vleeswaren die direct van de boer afkomstig zijn. Met het nieuwe vleesconcept wordt de samenwerking met Heyde Hoeve, die begin 2015 van start ging, vervolgd.

Met het vleesconcept, dat de naam Kraak-Vers met Oorsprong, wil Zwanenberg samen met ketenpartners de vierkantsverwaarding van het varken verbeteren. Deze vorm van samenwerking in de keten maakt de introductie dan ook bijzonder, laat het bedrijf weten in het persbericht.

Voor het vleesconcept betrekt Zwanenberg varkens van Heyde Hoeve. Sinds begin 2015 werken beide partijen al samen en Kraak-Vers met Oorsprong is een volgende stap in de samenwerking. Het concept moet eraan bijdragen dat de vierkantsverwaarding wordt geoptimaliseerd en dit moet er ook toe leiden dat het Heyde Hoeve concept kan worden uitgebreid met meer varkens.

De huidige focus op de kostprijs heeft geleid tot verschraling van het vleeswarenaanbod

Ook moet het vleesconcept inspelen op de veranderde markt. ‘De huidige focus op de kostprijs en schaalgrootte is eindig en heeft geleid tot verschraling van het vleeswarenaanbod. Parallel daaraan worst steeds meer transparantie gevraagd. Wij willen de consument duidelijkheid geven over herkomst, dierenwelzijn en duurzaamheidprestaties,’ zegt Maarten Elsinga, Business Unit Director Fresh Foods bij Zwanenberg.

Hoewel consumenten vooral met duurzaamheid en transparantie over de streep wil trekken, speelt prijs ook een rol. Om de zorgen dat de prijs niet te ver oploopt tracht Zwanenberg de logistieke processen zo efficiënt mogelijk in te richten. ‘Dat neemt niet weg dat het niet het goedkoopste vlees gaat zijn. Qua prijs zitten we aan de bovenkant van de bandbreedte. Gezien het concept en de manier waarop de varkens worden gehouden, geslacht en verwerkt, is de prijs echter eenvoudig te verdedigen’, zegt Elsinga.

In het concept staan herkomst, duurzaamheid en smaak staan centraal. Het Heyde Hoeve Duroc-varken zorgt voor kwalitatief hoogwaardig gemarmerd vlees. Zwanenberg voegt hier modern ambacht aan toe. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatige geur- en smaakstoffen. Het vlees heeft één beter leven ster en een vereiste is dat de varkens worden gehouden in moderne stallen, met zorg voor dier en omgeving. Ook is er aandacht van het beperken van de CO2-uitstoot, energie-efficiënte en efficiënte logistieke processen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden