Vraag blijft in de benen

Biggenprijs Vion last geen pauze in

30 December 2015 - Redactie Boerenbusiness

Ondanks de gebroken weken en de feestdagen neemt de biggenmarkt in de laatste weken van het jaar geen pauze. Het afnemende aanbod en de toenemende vraag stuwen de noteringen ook in week 53 verder op en bij Vion komt dit tot uiting in een verhoging van één euro.

31,50

euro

is de biggenprijs van Vion in week 53

Vion verhoogde de biggennotering in week 52 ook al met één euro en in week 53 stijgt de notering opnieuw met één euro om het jaar af te sluiten op het niveau van 31,50 euro. Dat de opmars van de biggennotering niet wordt gehinderd door de feestdagen is het gevolg van afnemende aanbod en de toenemende vraag. Aan de ene kant zijn er minder biggen beschikbaar en aan de andere kant zien mesters 2016 optimistisch tegemoet waardoor vlot biggen op worden gelegd.

Tegenover de verhoging van de biggennotering staat een onveranderde zeugenprijs. De zeugenmarkt heeft beduidend meer last van de gebroken slachtweken dan de biggenmarkt. De vleesverwerkende industrie ligt zo goed als stil waardoor een nauwelijks vraag is naar zeugen. Tegenover de beperkte vraag staat echter ook een kleiner aanbod, waardoor Vion de notering laat staan op 0,83 euro. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Varkens

Nederlandse biggenprijs houdt voet bij stuk

Analyse Varkens

Biggenmarkt in het teken van balans

Analyse Varkens

Biggenprijs zet daling in door optelsom van factoren

Analyse Varkens

Kantelpunt op biggenmarkt nog niet bereikt

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden