Inside: Varkens & Voer

DCA Beursprijs varkens stemming verbetert

1 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De verwachtingen op de varkensmarkt voor het begin van 2016 zijn hooggespannen. In Duitsland is vlak voor de jaarwisseling echter geen prijsverhoging doorgevoerd, terwijl de beursprijs de stemming in week 53 wel vertaalde in een kleine plus. Of dit...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoewel de varkensprijzen 2016 niet met een verhoging beginnen, wordt de markt wel omschreven als vriendelijk. De gewichten zijn normaal en dit wijst erop dat de varkensprop minder groot gaat zijn dan normaal is in de eerste week van het nieuwe jaar. Dit stemt de markt hoopvol richting de komende weken en de particuliere opslagregeling versterkt dit gevoel. Toch wordt er met enige terughoudendheid gepraat over prijsstijgingen, want ook in 2016 zullen de eerste weken uitdagend zijn omdat de vleeshandel weer op gang moet komen en het varkensaanbod aan de ruime kant is gezien de beperktere vraag. De kans op prijsdalingen is daarentegen nauwelijks aanwezig.

Terwijl het nog niet met zekerheid te zeggen is of en wanneer de varkensprijzen gaan stijgen, is dit op de biggenmarkt wel te doen. De markt is tijdens de feestdagen rustig opgeklommen en ook in het nieuwe jaar ziet het ernaar uit dat de prijs verder gaat stijgen. Door het afnemende aanbod en de toenemende vraag blijft de biggennotering naar boven kijken.

Op de zeugenmarkt is de situatie te bestempelen als rustig. Tijdens de feestdagen lag de vleesverwerkende industrie zo goed als stil waardoor er nauwelijks vraag was naar zeugen. Het aanbod stemde zich op de beperkte vraag af waardoor de prijzen stabiel bleven. In het nieuwe jaar kan de industrie weer langzaam opstarten en als het aanbod niet al te sterk toeneemt, kunnen de prijzen stabiel blijven. In week 1 is in ieder geval nog wel sprake van een onveranderde situatie met prijzen van 0,95 en 0,66 voor geslachte en levende zeugen. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden