Inside: Varkens & Voer

BestPigletPrice profiteert van Duitse vraag

4 Januari 2016 - Redactie Boerenbusiness

De DCA BestPigletPrice sloot 2015 af met een verhoging en gaat in 2016 door met waar het gebleven was. Dit is vooral te danken aan de export richting Duitsland, maar ook de binnenlandse markt loopt nog altijd vlot door.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor alle duidelijkheid willen wij u er op wijzen dat deze marktinformatie exclusief bestemd is voor de marktinsiders van DCA. Op deze gegevens berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA MultiMedia.

34,-

euro

noteert de DCA BestPigletPrice

Na de feestdagen heeft de export richting Zuid- en Oost-Europa een tandje teruggeschakeld, maar dit zorgt er niet voor dat de binnenlandse markt stil valt. In tegendeel, de markt loopt nog steeds vrij vlot door. Biggen die over zijn worden snel geplaatst en dit geeft de goede vraag weer. Niet alleen in Nederland wordt de markt als vriendelijk bestempeld, maar dit geldt ook voor de Duitse markt, waardoor de BestPigletPrice met één euro stijgt en in week 1 op 34 euro komt.

Hoewel de biggen nog altijd vlot worden opgelegd, hikt de markt wel tegen een plafond aan. Tegenover de gestaag opgelopen biggennotering staat een varkensprijs die niet alleen al sinds week 48 onveranderd is, bovendien zich bovendien op een buitengewoon laag niveau bevindt. Voor echte weerstand zorgt dit nog niet, maar wil de biggennotering de stijgende lijn door trekken, dan is het wel van belang dat ook de varkensprijs uit het dal begint te klimmen.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden