Eten of gegeten worden

Britse varkenssector doet noodoproep aan consument

9 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Varkenshouders in Groot-Brittannië hebben de handen ineengeslagen om te kunnen overleven. Producentenorganisaties hebben een gezamenlijke verklaring gestuurd naar Britse consumenten en verwerkers waarin aandacht voor de problemen wordt gevraagd, zo meldt FG Insight.

In de verklaring zeggen Britse varkenshouders dat de plattelandseconomie absoluut niet zonder een goed functionerende varkenssector kan. Hiermee heeft de sector ook een groot belang voor de Britse economie. Daarnaast wordt de kwaliteit van het Britse varkensvlees gepromoot, dat geproduceerd wordt tegen de hoogste dierenwelzijnseisen. Volgens de varkenshouders zijn de normen de hoogste ter wereld. 

De eigen markt moet nu worden beschermd

De varkenshouders geven aan dat de consument de sector te hulp moet schieten, omdat het ander te laat is. ‘Om ook in de toekomst te kunnen profiteren van Britse kwaliteit, moet de eigen markt nu worden beschermd’, zeggen de varkenshouders, die het aantal slachtoffers van de crisis zien oplopen. 

Om een verdere uittocht te voorkomen, doen producentenorganisaties een oproep aan landgenoten om vooral Britse varkens te verwerken en te consumeren. Met de oproep proberen de varkenshouders de komende maanden te overleven. De Britten verwachten dat de Europese varkenssector eind 2016 weer enigszins in evenwicht is. Tot die tijd moeten varkenshouders de crisis doorstaan.

De oproep richt zich niet alleen op producenten en consumenten, ook Britse restaurants worden aangesproken om uitsluitend ‘eigen' bacon en ham te serveren.
 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden