Capaciteit wordt opgevangen

Brand verwoest slachterij van Westfleisch

9 Februari 2016 - Redactie Boerenbusiness

Een grote brand heeft een locatie van Westfleisch in Paderborn maandag compleet verwoest. Voor de bestrijding  van de vuurzee waren meer dan 200 brandweermannen uitgerukt, maar zij konden de slachterij niet meer redden.

De brand brak maandag om 16.40 uur uit en groeide door de harde wind al snel uit tot een allesverwoestende vuurzee met een oppervlak van 12.000 vierkante meter, waarbij de slacht- en verwerkingslijnen, opslagruimte en het kantoorgedeelte zijn verwoest. Ook raakten vier mensen licht gewond, waaronder twee brandweerlieden. Meer dan 1.000 varkens die in de slachterij aanwezig waren, konden worden gered.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar er wordt gespeculeerd over technisch defect of een blikseminslag. Ooggetuigen verklaarden tegenover de Neue Westfälische wel een luide knal te hebben gehoord.

1

miljoen

varkens slachtte Westfleisch in Paderborn

Op de locatie in Paderborn slachtte en verwerkte Westfleisch meer dan één miljoen varkens per jaar en ongeveer 600 mensen waren werkzaam in Paderborn. Een woordvoerder van Westfleisch liet weten dat de slachterij compleet is verwoest, maar dat Westfleisch er alles aan doet de slachtcapaciteit op peil te houden. Hiervoor worden andere locaties aangewend, zodat er geen logistieke problemen ontstaan bij de slacht, verwerking en uitbetaling aan leveranciers. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden